Корпорація вже домовилася про реалізацію автобусів у Польщі / фото autocentre.ua

У найближчі місяці корпорація "Еталон" очікує завершення сертифікації міжміського автобуса А084 Tulip, яку виробник планує представити на ринку країн ЄС.

Читайте такожЧеська компанія хоче запустити поїзд до України

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на президента корпорації Володимира Бутка.

Відео дня

"Ми зробили міжміський автобус, що відповідає стандарту Євро-6. Ми вже рік його сертифікуємо в Іспанії. Ми пройшли практично всі випробування, але поки не отримали сертифікат. Приблизно у квітні ми маємо отримати сертифікат на автобус, і тоді вже ми зможемо відправляти тестові одиниці до тих країн, де попередньо зацікавлені в їх купівлю. Після вдалих тестових випробувань можна буде говорити про підписання контрактів", - зазначив Бутко.

У корпорації вже є попередня домовленість про реалізацію даних автобусів у Польщі.

"У нас є плани щодо продажу цих автобусів до країн Східної Європи - Болгарії, Словаччини, Чехії, Польщі, Румунії, країн Балтії. Сьогодні у нас укладено дилерський договір з польською компанією", - розповів Бутко, проте наразі не став розкривати деталі угоди, уточнивши лише, що мова поки йде про 50 автобусів протягом року з моменту початку постачання.

Автобус А084 Tulip побудований на шасі DAF LF і оснащений 4,5-літровим турбодизелем PACCAR PX-5 потужністю 213 к.с. і механічною 6-ступінчастою коробкою передач ZF, має ресорно-пневматичну підвіску з регулюванням висоти. Машина має довжину 10 м і розрахована на 37 сидячих місць.

Нагадаємо, що на Чернігівському автозаводі, який входить до складу корпорації "Еталон", готуються до запуску виробництва трамваїв.