Облігації будуть розміщені терміном до 2024 року / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" завершила процедуру прайсингу євробондів на суму 500 мільйонів доларів, які будуть розміщені терміном до 2024 року під 8,25% річних.

Читайте також"Укрзалізниця" достроково погасила півмільярда кредиту "Ощадбанку"

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив голова правління компанії Євген Кравцов.

Відео дня

"Процентна ставка значно нижче очікуваного рівня - 8,25% річних. А це більш ніж на 1,5% нижче, ніж купон існуючого випуску, який був ще у 2013 році. Як і планували, залучення на довготривалий термін – до 2024 року. Цим зменшили платіжне навантаження на "Укрзалізницю" на найближчі роки, що дозволить компанії успішно розвиватися найближчим часом", - написав він.

За словами Кравцова, підприємство залучає кошти на максимально вигідних умовах та без державних гарантій і застави.

"Зазначимо, що понад 175 інвесторів з Великобританії, континентальної Європи, США та Азії представили свої пропозиції про придбання цінних паперів. Отже, запит в п'ять разів перевищив пропозицію компанії й досяг 2,5 мільярда доларів", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, торік Кравцов заявив, що "Укрзалізниця" планує протягом 1,5-2 років здійснити емісію єврооблігацій вартістю 1-1,5 мільярда доларів.

У травні 2013 року "Укрзалізниця" вперше провела на Ірландській фондовій біржі розміщення п'ятирічних євробондів з купоном на рівні 9,5% річних в обсязі 500 мільйонів доларів з погашенням 21 травня 2018 року.

Основними інвесторами, які придбали облігації "Укрзалізниці", є інвестиційні фонди (68%), банки (25%) і хедж-фонди (6%).