Текст законопроекту на сайті парламенту поки не оприлюднено / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України (№10462).

Читайте такожЖурналісти назвали ТОП-5 популярних "євроблях" преміум-класу в Україні (відео)

Як зазначається у картці законопроекту на сайті парламенту, його зареєстровано сьогодні, 17 липня.

Відео дня

Текст законопроекту на сайті ВР ще не оприлюднено.

Як повідомляв УНІАН, 16 травня Верховна Рада прийняла закон, яким відтермінувала до 22 серпня поточного року введення в дію норм про посилення адміністративної відповідальності за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.

До цього, з 23 лютого в Україні діяв загальний режим розмитнення автомобілів на єврономерах за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня передбачалося, що автовласники платитимуть штрафи, мета яких - припинення обігу використання даних автомобілів на території України.

Митниці Державної фіскальної служби в період дії 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року включно, оформили за цими пільговими умовами понад 218 тис. авто.

Всього за вказаний період до бюджету сплачено 13,5 млрд грн митних платежів.