Volvo представила свій перший серійний електрокар / фото Volvo

Компанія Volvo розсекретила свій перший електричний автомобіль. Ним стала «зелена» версія кросовера XC40. Світові продажі автомобіля, який отримав приставку Recharge в назві, стартують наступного року. Ціни на новинку становитиме приблизно 57,7 тис. євро.

Читайте такожVolvo і китайська Geely створювати спільну компанію з розробки двигунів

Новинка побудована на платформі CMA (Compact Modular Architecture). Довжина електрокара становить 4425 мм, а ширина 2034 міліметрів, пише Autonews. Дорожній просвіт у «зеленого» XC40 становить 175 мм проти 211 мм у звичайного кросовера. Також зменшився об'єм багажного відділення і тепер він дорівнює 413 літрам. У стандартної моделі цей показник становить 460 літрів. Однак діайнери додали новинці додатковий багажний відсік в передній частині автомобіля об'ємом приблизно 30 літрів.

Відео дня

Для автомобіля доступно вісім різних кольорів кузова, а також колісні диски діаметром 19 і 20 дюймів. У зв'язку з відсутністю двигуна внутрішнього згоряння автомобілю не потрібна радіаторна решітка, як і патрубки випуску ззаду.

Кросовер приводиться в рух за допомогою двох електродвигунів, встановлених на кожній осі. Сумарна потужність екологічно чистого XC40 — 408 к. с. і 660 Нм крутного моменту. Завдяки батареї, ємність якої становить 78 кВт∙год, автомобіль може проїхати без підзарядки близько 400 кілометрів. Розгін до сотні у електричного XC40 займає 4,9 секунд. Максимальна швидкість — 180 км на годину. Поповнити заряд батареї на 80% можна всього за 40 хвилин.