фото УНІАН

Дорожнє господарство України через 3-5 років кардинально зміниться в кращу сторону, і громадяни отримають можливість їздити по хороших дорогах, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час візиту в Дніпропетровську область.

Читайте такожПрезидент ініціював будівництво двох доріг на схід України

"Будемо рухатися далі. Я переконаний в тому, що з кожним роком, за 3-5 роки, ситуація кардинально зміниться в кращу сторону щодо модернізації дорожнього господарства в Україні", - сказав прем'єр.

Відео дня

За словами Гройсмана, вже незабаром українці зможуть користуватися дорогами високої якості.

"Українці мають їздити по хороших дорогах та будуть їздити по хороших дорогах", - підкреслив глава уряду.

Також Гройсман зазначив, що цього року якість та обсяги будівельних робіт значно краще, ніж у минулому.

Як повідомляв УНІАН, раніше в уряді розраховували, що Україна в 2017 році збільшить фінансування дорожньої інфраструктури в 3 рази порівняно з 2016 роком - до 30 мільярдів гривень. При цьому 15 мільярдів гривень повинні були бути забезпечені за рахунок бюджету, а ще 15 мільярдів гривень - від репрофайлинга ОВДП у портфелі НБУ. Однак 9 серпня Гройсман повідомив, що Мінфін та Нацбанк не змогли узгодити репрофайлінг, а додаткові кошти на дорожнє будівництво надійдуть від перевиконання плану митних зборів.

За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, дорожня галузь України у 2016 році була профінансована на 10 мільярдів гривень із заявлених урядом близько 20 мільярдів гривень.

За даними "Укравтодору", щорічна потреба у фінансуванні автодоріг в країні оцінюється не менш ніж в 60 мільярдів гривень.