Нова послуга дасть можливість користувачам орендувати автомобіль на короткий термін / Ілюстрація REUTERS

Платформа для замовлення поїздок Bolt інвестує 20 млн євро в запуск цього року сервісу оренди автомобіля на короткий термін (каршерінга) Bolt Drive в Європі.

Про це повідомила прес-служба платформи.

Читайте такожВ Україні падають продажі електромобілів

Відео дня

"Провідна платформа для замовлення поїздок Bolt запускає сервіс каршерінга Bolt Drive в Європі. Нова послуга дасть можливість користувачам орендувати автомобіль на короткий термін за допомогою програми Bolt. Компанія збирається інвестувати 20 млн євро і запустити сервіс Bolt Drive в Європі вже цього року", - сказано в повідомленні.

Пілотний запуск сервісу відбудеться на внутрішньому ринку - в Естонії.

Також платформа Bolt збирається першою в Європі об'єднати в одному додатку сервіс замовлення поїздок, каршерінг, а також прокат електросамокатів і електровелосипедів.

"Завдяки новому сервісу користувачі Bolt зможуть орендувати автомобіль одним натисканням кнопки. Таке швидке і зручне рішення дозволить менше залежати від особистих автомобілів і скористатися альтернативними видами транспорту для здійснення коротких поїздок", - сказано в повідомленні.

Платформа також зазначила, що буде спостерігати за розвитком цього напрямку в Естонії, а також вивчати ринок і попит на цю послугу в Україні.

"Виходячи з отриманих даних, ми приймемо рішення про запуск сервісу каршерінга в нашій країні", - цитує прес-служба слова керівника напрямку з розвитку шерінгових сервісів компанії Bolt в Україні Антона Мілку.

Bolt Drive

Bolt Drive - це послуга каршерінга без спеціально обладнаних стоянок. Вона дає можливість користувачеві орендувати авто, яке територіально знаходиться до нього найближче, через додаток Bolt.

Bolt

Bolt - європейська платформа для замовлення поїздок. Послугами Bolt користуються понад 50 млн осіб у 40 країнах Європи та Африки. В Україні послуги компанії Bolt доступні в Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Полтаві, Кривому Розі, Чернігові, Сумах, Білій Церкві, Вінниці, Хмельницькому, Житомирі, Кропивницькому, Черкасах, Чернівцях, Івано-Франківську та Одесі.