Київський міст

Зруйнований російськими окупантами Київський міст у Чернігові можна буде відбудувати у короткі терміни. Проте зараз роботи з його відновлення ускладнюються розливом річки Десна.

Про це проінформував заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Міст будемо відбудовувати. Буде наведена понтонна переправа, як тільки знизиться рівень води, бо зараз це зробити неможливо. Сподіваюсь, це станеться за декілька тижнів. Потім почнеться відбудова мосту. Вже є проєкт, є розуміння, що за п'ять місяців активних робіт можна відновити міст. Плюс паралельно існує проєкт ще одного, нового мосту, котрий буде поруч. Якщо тільки виділять фінансування, а ми на це сподіваємося, також зможемо це зробити", – сказав він.

Відео дня

Заступник керівника ОП нагадав, що на Київський міст росіяни скинули авіабомбу наприкінці березня. Саме цим мостом проводилася евакуація та завозилися гуманітарні вантажі. Через його руйнацію місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи.

Зараз тривають необхідні підготовчі роботи для відновлення руху Київським мостом. "Це довга та складна робота, але ми маємо її зробити, щоб чернігівці мали нове, якісне сполучення зі столицею", – резюмував чиновник.

Раніше Тимошенко розповів, що в Київській області зруйновано понад 4 тисячі житлових будинків у 46 громадах. Проте зараз вже завершується відновлення енергопостачання: замість 60 запланованих днів роботи тривали 45.