Такі заходи пов'язані із запобіганням скупченню людей / фото УНІАН

У Києві у години пік тимчасово обмежуватимуть вхід на деякі станції метрополітену.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожКиїв скували ранкові затори, ситуацію ускладнюють численні аварії

Відео дня

«У метро в години пік, щоб не створювати великого скупчення людей, тимчасово обмежуватимуть вхід на деякі станції. Треба буде трохи зачекати біля входу – дотримуючись дистанції і обов’язково бути в масці», - сказав він, водночас не назвав станції, де можуть бути такі обмеження.

Мер нагадав, що з 23 травня в Києві відновив роботу в звичайному режимі наземний громадський транспорт, яким, за його словами, з 23 травня перевезено майже 835 тисяч пасажирів.

Кличко додав, що з 25 травня запрацювало і київське метро. «І в перший день роботи метрополітеном скористалися 310 тисяч людей. Учора, 26 травня, метро перевезло 463 тисячі пасажирів», - повідомив він.

Міський голова зауважив, що до пандемії пасажиропотік в столичній підземці становив понад півтора мільйона людей щодоби.

«З висновків після перших двох днів роботи метро – на жаль, не всі пасажири дотримуються соціальної дистанції, не всі носять маску. А в метрополітені та наземному транспорті, нагадаю, обов`язковий масковий режим!» - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, з 25 травня в Україні дозволено функціонування метрополітенів.