У метро Києва будуть вводити обмеження на вхід / фото УНІАН

У Київському метрополітені з понеділка, 1 червня, будуть вводити обмеження на вхід, щоб пасажири могли дотримуватися дистанції в підземці.

Як заявила заступник директора КП Київський метрополітен Наталія Макогон в ефірі телеканалу Україна 24, з понеділка в столичній підземці очікують збільшення пасажиропотоку, передає НВ.

За її словами, в перший день відновлення роботи столичного метрополітену пасажиропотік становив 310 тисяч, але в четвер він вже збільшився до 540 тисяч пасажирів.

Відео дня

Читайте такожГоловний санлікар розповів, за яких умов метро можуть знову закрити

"Людей в метро стає більше. І ми готуємося до того, що на вихідних відкриється передмістя Києва (транспортне сполучення в області), і пасажирів буде ще більше…Відповідно, можуть бути обмеження на вхід в метро, щоб розтягнути пасажиропотік з можливістю дотримання соціальної дистанції", - сказала Макогон.

Вона зазначила, що обмеження будуть вводити в разі сильного збільшення пасажиропотоку, коли дотримуватися соціальної дистанції стає важко.

Макогон розповіла, що під час обмежень станція метро може працювати на одну або дві вхідних дверей замість трьох. У цьому підході немає нічого нового: метрополітен використовує таку систему пропуску пасажирів після проведення масових заходів, концертів, футбольних матчів.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня метро в Києві відновило роботу після послаблення карантину. Підземку закрили 18 березня через поширення коронавірусу.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що в години пік тимчасово обмежуватимуть вхід на деякі станції метрополітену.