На кордоні з Польщею послаблять блокаду / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, ДПСУ

Згідно інформації польської сторони, сьогодні, 21 березня, на польському кордоні планується розблокування пункту пропуску "Зосин-Устилуг". Про це повідомляє Державна митна служба України в Telegram.

Зазначається, що призупинення протестів на напрямку пункту пропуску "Зосин-Устилуг" очікується з 20:00.

"Повідомляється, що рух буде здійснюватися без ускладнень", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Польські протести на кордоні – останні новини 

З січня 2024 року польські фермери розпочали блокування руху вантажівок на кордоні з Україною. Протестувальники пояснювали свої дії протестом проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України. Також вони вимагають перегляду Спільної аграрної політики Євросоюзу. Пізніше акції блокування поляки почали проводити на кордонах з іншими європейськими країнами.

Станом на 14 березня польські фермери не пропускали вантажні транспортні засоби з України до Польщі на п'яти прикордонних пунктах пропуску. Це напрямки пунктів пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині".

Раніше також повідомлялося, що РФ з її рекордним обсягом виробництва агропродукції призвела до того, що ціни на сільськогосподарські культури впали, через що  потерпають фермери в усьому світі.

20 березня стало відомо, що у пункті пропуску "Медика – Шегині" на українсько-польському кордоні розпочалося блокування руху автобусів.

Вас також можуть зацікавити новини: