24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну / фото УНІАН

Кабмін прийняв розпорядження про відшкодування збитків власникам морських суден в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та власникам залізничного транспорту.

Про це йдеться у відповідному документі №255-р, який уряд ухвалив 30 березня, оприлюдненому на сайті Кабінету Міністрів України.

Згідно з ним, Міністерство інфраструктури разом з Міністерством економіки та Міністерством фінансів має забезпечити виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та військових дій на території України, та у разі відмови страхувальниками надати страхове покриття фрахтувальникам, операторам та/або власникам морських суден і суден внутрішнього плавання, що ходять під прапором України та під прапорами іноземних держав, у разі перебування таких суден в акваторії українських портів у Дунайському регіоні.

Відео дня

Також зазначається, що відшкодування збитку передбачається власникам та/або операторам рухомого складу, допущеного до обігу залізницями колії 1435 міліметрів, у разі знаходження такого рухомого складу на території України.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 22 березня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становив майже 51 млн грн.
  • 31 березня 2022 року стало відомо про те, що Україна отримає нову фінансову допомогу від Норвегії, Франції, Європейського Союзу та США.