Актуальну інформацію про правила в'їзду українських громадян на територію країн Європи можна дізнатися на сайті МЗС України / фото УНІАН, Володимир Гонтар

"Укрзалізниця" відновила міжнародне сполучення з п'ятьма європейськими країнами.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте також"Укрзалізниця" запускає 22 нових внутрішніх маршрути

Відео дня

"Повертаємося до відновлення пасажиропотоку, зокрема, на міжнародних напрямках. Сьогодні пасажири "Укрзалізниці" можуть комфортно подорожувати до Словаччини, куди прямують поїзди Мукачево-Кошице, Чоп-Кошице, Чоп-Чієрна над Тисою; Угорщину та Австрію: Київ-Будапешт-Відень; Молдову: Одеса-Кишинів; Польщу: Київ-Перемишль", - йдеться в повідомленні.

Також в компанії додали, що квитки на міжнародні рейси можна придбати в залізничних касах, а квитки в Польщу - ще й на офіційному сайті компанії на сайті booking.uz.gov.ua.

Актуальну інформацію про правила в'їзду українських громадян на територію Польщі та інших країн Європи, а також громадян цих країн в Україну пасажири можуть дізнатися через офіційні джерела посольств цих країн в Україні, а також через сайт Міністерства закордонних справ України.

"Укрзалізниця" та закупівля поїздів:

На початку жовтня 2021 року "Укрзалізниця" оголосила тендер у системі Prozorro на закупівлю 80 нових приміських і регіональних поїздів на 31,4 млрд грн. Всього в рамках тендеру компанія планує закупити 30 електропоїздів змінного струму і 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. Також буде придбано 20 електропоїздів змінного струму для регіональних маршрутів. Загальна сума закупівлі - понад 31,4 млрд грн. 60 закуплених поїздів будуть задіяні в проекті City Express, а ще 20 планується запустити на існуючі та нові регіональні маршрути.

"Укрзалізниця" прийматиме заявки на участь у тендері до 1 листопада 2021 року, аукціон відбудеться 7 грудня. Співпраця з переможцем тендеру розрахована на 5 років, тому поставки поїздів заплановані партіями до 2026 року.

Пасажиропотік "Укрзалізниці" за підсумками третього кварталу цього року склав 73% від доковідного рівня.