Якщо запізнилися на потяг через тривогу, можна потрапити на наступний поїзд з цим же старим квитком. Але він діє лише добу / фото прес-служби "Укрзалізниці"

Під час повітряної тривоги було б добре ховатися в укриття, але залізниця не зупиняє руху, тому люди, щоб не втратити квиток, часто ризикують. Біжать на потяг навіть під ударами. Або таки пропускають свій рейс.

Але, як розповіли журналісти "Сніданку з 1+1", у такому разі квиток можна використовувати на аналогічний потяг.  

Так, Харківська, Хмельницька, Вінницька та Львівська області - рекордсмени з такої оказії. Саме там найчастіше за 11 місяців обстріли росіян завадили пасажирам встигнути на потяг.

Залізниця під час тривоги продовжує рух, адже це - логістична артерія країни, тому просто не може зупинитися. Отже, що робити, якщо запізнилися з такої причини на потяг?

Упродовж доби пасажири зможуть скористатися своїм квитком, головне - обрати рейс у тому ж напрямку. Це ж стосується й міжнародних рейсів. Якщо ж поїзд заповнений вщент, дія квитка стане довшою за 24 години. 

При цьому замінювати квиток у касі не потрібно, треба підійти до начальника потяга, й саме він зорієнтує, на якому місці можна поїхати. Однак якщо поїзд проміжний та стоїть на станції лише кілька хвилин, краще заздалегідь звернутися до чергового по станції, а той зателефонує до диспетчера. Останній визначить, де є вільні місця. 

Якщо у пасажира заплановано ще й пересадку на інший потяг, у такому разі він має сказати про це провіднику чи начальнику поїзда, щоб йому допомогли скорегувати маршрут.

Робота Укрзалізниці в умовах повномасштабної війни

Коли після початку повномасштабного вторгнення РФ зупинили курсування маршрутні автобуси, для багатьох українців справжнім порятунком стала можливість поїхати потягом - за кордон або всередині країни. У перші дні великої війни евакуаційні потяги вивезли із зони боїв мільйони людей.

Нещодавно "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків у поки що окуповані міста - Маріуполь, Донецьк, Луганськ і Сімферополь. Зазначається, що квиток можна придбати та зберігати як символ віри в ЗСУ та звільнення України від окупантів, а скористатися ним - одразу після деокупації. Щойно рух буде поновлено, залізничники надішлють повідомлення з датою та місцем.

Вас також можуть зацікавити новини: