До друку залучено понад 700 працівників / УНІАН

Державне підприємство "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів" надрукувало вже понад 90% бюлетенів для голосування на виборах президента 31 березня, які замовила Центральна виборча комісія.

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор комбінату Юрій Оніщенко повідомив на брифінгу в Києві.

Читайте такожНомерів у виборчих бюлетенях не буде - Верховний суд відхилив позов

За його словами, з 8 березня підприємство цілодобово друкує виборчі бюлетені, до роботи залучено понад 700 працівників.

Оніщенко зазначив, на сьогодні надруковано понад 90% бюлетенів, замовлених Центральною виборчою комісією. Підприємство вже передало ЦВК бюлетені для 10 областей, а сьогодні передасть ще для чотирьох областей.

Він наголосив, що друк усіх бюлетенів планують завершити 24 березня.

За словами Оніщенка, для виготовлення усіх бюлетенів необхідно більш як 434 тонн паперу. Загалом буде виготовлено понад 60 тис. упаковок бюлетенів, кожна з яких міститиме по 700 примірників.

Він нагадав, що на друк бюлетенів витрачено 165 млн 587 тис. 213 грн, а вартість одного бюлетеня коштує 4 грн 26 коп.

Як повідомляє «112 Україна», бюлетень для президентських виборів 2019 року в Україні є найбільшим за всю історію виборів.

У ЦВК підрахували, якщо викласти один за одним всі бюлетені, то їх довжина складе 24 тис. 354 км - відстань від Києва до столиці Уругваю. А площина, яку зможе покрити продукція, досягне 5 кв. км - як 70 футбольних полів.

Як повідомляв УНІАН, 8 березня ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування на виборах президента України і форму виборчого бюлетеня для повторного голосування.

За словами заступника голови ЦВК Євгена Радченка, текст бюлетеня надрукують лише з одного боку державною українською мовою на аркуші розміром 20х80 см пісочного кольору із захисними елементами. Прізвища та імена кандидатів будуть розміщені в алфавітному порядку з даними про них, які викладені в постанові про реєстрацію кандидатів.

20 березня Центрвиборчком уповноважив Державне підприємство спеціального зв'язку передати виборчі бюлетені до окружних виборчих комісій.

Поліграфкомбінат "Україна" має виготовити 60 млн 359 тис. 600 бюлетенів.