Борди помітили у неділю / фото Сергій Костеж, Facebook

В українських містах в неділю помітили борди в стилі президентської кампанії Петра Порошенка з написом "Кінець".

Відповідні фото розповсюджують користувачі Facebook.

Зокрема, повідомляється про появу такої "реклами" у Дніпрі, Києві, Черкасах.

Відео дня

Речник Нацполіції Ярослав Тракало у коментарі "Українській правді" заявив, що така зовнішня реклама розміщена з порушенням законодавства.

Читайте також"Президент - це не роль": у мережі показали нові передвиборчі білборди (фото)

"За попередньою перевіркою, ця зовнішня реклама розміщена із порушенням законодавства. Адже не містить інформації про установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника цих матеріалів", - зазначив він.

За словами речника, наразі поліція проводить перевірку по всіх регіонах, де виявлено розміщення політичної реклами такого змісту.

"Відповідно до частини 2 статті 212-13 КУпап, розповсюдження зовнішньої реклами без зазначеної в законодавстві інформації - тягне за собою накладення штрафу. На осіб, які розмістили таку політичну рекламу з порушенням законодавства, будуть складені відповідні адмінматеріали", - додав Тракало.

За його словами, самі борди комунальні служби знімуть.

Як повідомляв УНІАН, раніше штаб кандидата в президенти Петра Порошенка випустив білборди, на яких він зображений разом з президентом Росії Володимиром Путіним. При цьому, українське законодавство забороняє використовувати у рекламі зображення фізичних осіб без їхньої письмової згоди, а в передвиборчій агітації - осіб, які не є громадянами України. Сумнівна реклама викликала суперечки серед користувачів соцмереж. Зокрема – й серед прихильників президента. Дехто висловлював думку, що дана реклама - нібито результат чорного піару, спрямованого проти Порошенка.