За словами Порошенка, Україна потребує «сильного президента» / фото УНИАН

Кандидат в президенти та чинний глава держави Петро Порошенко пояснив, навіщо використано зображення президента РФ Володимира Путіна у його агітаційних білбордах, наголосивши, що Україна потребує «сильного президента».

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив журналістам в одному із залів НСК «Олімпійський» у Києві.

«Я аж ніяк не кажу, не казав і не кажу про знак рівності між Путіним і Зеленським – це не так. Я лише хочу нагадати слова Путіна, що для нього будь-який президент України, крім Порошенка, – це його мрія», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко прибув на дебати на "Олімпійський" (наживо)

За словами Порошенка, Україна потребує «сильного президента», «досвідченого президента», «рішучого президента» та президента, який має довіру народу.

«Путін зараз навмисно підвісив питання і звільнення заручників, звільнення наших військових. Чого він чекає? Однієї речі – прагне зміни Порошенка. Ці борди стверджують лише про одне – ми не дамо пану Путіну шансів», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, штаб кандидата у президенти, чинного глави держави Порошенка випустив агітаційні матеріали, зокрема білборди, на яких він зображений разом із Путіним. При цьому українське законодавство забороняє використовувати у рекламі зображення фізичних осіб без їхньої письмової згоди, а в передвиборчій агітації - осіб, які не є громадянами України.

Ця реклама викликала суперечки серед користувачів соцмереж, у тому числі серед прихильників президента. Дехто висловлював думку, що це нібито результат чорного піару, спрямованого проти Порошенка.

У свою чергу штаб Порошенка заявив, що борди із зображенням Путіна є офіційним рекламним продуктом, сплаченим з виборчого фонду кандидата в президенти. У повідомленні штабу у Facebook сказано, що завдання рекламного сюжету – нагадати країні, що в умовах страшних зовнішніх викликів потрібен "сильний президент та верховний головнокомандувач". "Сюжет борду не означає, ніби в команді Порошенка вважають Зеленського агентом Путіна. Категорично ні. Але ми твердо переконані, що Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль", – наголосили у штабі.