Братислава. 17 червня. УНІАН. Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ сподівається, що рівень товарообороту між Україною та Словаччиною буде збільшено до 1,5 млрд. доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам у Братиславі після переговорів з Президентом Словацької Республіки Іваном ГАШПАРОВИЧЕМ.

За словами В.ЯНУКОВИЧА, у ході зустрічі вони з І.ГАШПАРОВИЧЕМ із задоволенням констатували, що лише у першому кварталі цього року рівень товарообороту між двома країнами зріс на 78%.

Відео дня

«Враховуючи такі тенденції, я вважаю, що необхідно підняти планку до 1,5 млрд. доларів», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

За його словами, практичним кроком у цьому напрямку стане участь двох президентів у сьогоднішньому Українсько-Словацькому бізнес-форумі, який проходить у Братиславі.

Також важливим механізмом розширення співпраці, на думку В.ЯНУКОВИЧА, є робота міжурядової комісії, засідання якої відбудеться восени цього року.

Серед питань, які має обговорити ця комісія, В.ЯНУКОВИЧ назвав енергетичну сферу і транскордонне співробітництво.

«Потенціал, що є між нашими країнами, поки не реалізований, і ми повинні задіяти нові механізми співпраці», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Він надав важливого значення співпраці на регіональному рівні, тому поклав велике сподівання на укладені сьогодні угоди про співпрацю між регіонами двох країн.

У свою чергу І.ГАШПАРОВИЧ зазначив, що Україна і Словаччина повинні вийти на докризовий рівень товарообороту.

Він також назвав важливою співпрацю у таких сферах як енергетика, у тому числі питання ядерних електростанцій.

І.ГАШПАРОВИЧ констатував, що Україна є надійним партнером Словаччини.