Ейдан Джексон отримав медичну допомогу завдяки своїй подрузі з онлайн-ігри / news.sky.com

Мешканка Техасу, 21-річна Діа Латора допомогла врятувати свого друга по команді в онлайн-грі, у якого почався напад епілепсії.

Як повідомляє видання Liverpool Echo, випадок стався на початку цього року. Діа Латора зі штату Техас грала в онлайн-гру зі своїм знайомим – 17-річним Эйданом Джексоном, який живе в маленькому британському містечку Віндс. Під час гри Джексон поскаржився на самопочуття, а потім й зовсім перестав відповідати. Його мікрофон був увімкнений і Діа почула дивні звуки. Усвідомивши, що це може бути епілептичний напад, дівчина стала шукати номер британської служби порятунку. Не знайшовши його, вона подзвонила в поліцію та назвала адресу Джексона, щоб ті відразу ж відправили в будинок патрульних.

Весь цей час батьки Ейдана дивилися телевізор на першому поверсі будинку і не знали, що у їхнього сина почався напад. Поліцейські пояснили, що їм надійшов дзвінок з США. Разом з батьками вони піднялися нагору, де і виявили Ейдана, який бився в конвульсіях і був дезорієнтований. Його подруга Діа весь цей час намагалася говорити з ним по голосовому чату.

Відео дня

Хлопця доставили в місцеву лікарню, де надали необхідну допомогу, стабілізували стан і наступного дня виписали. Після того як Ейдан та його батьки повернулися додому, вони подякували Дії за порятунок, адже якби не її втручання, наслідки могли б бути сумними.