Кадр з гри Half-Life: Alyx / store.steampowered.com

В магазині цифрової дистрибуції Steam перші дві частини Half-Life стали тимчасово безкоштовними. Відповідну акцію офіційно запустила компанія Valve.

Дві основні гри серії Half-Life, а також два епізоди будуть доступні користувачам безкоштовно до виходу Half-Life: Alyx. Ігри не залишаться у бібліотеці користувачів і по закінченні події будуть доступні тільки тим, хто їх купив.

Трейлер Half-Life: Alyx

Нагадаємо, повідомлення про цю акцію гравці отримали ще вчора, однак сама подія тоді не була запущена. Тепер же Valve офіційно заявили про те, що франшиза стала доступною всім гравцям, щоб вони змогли підготуватися до релізу Half-Life: Alyx. Нова частина у всесвіті Half-Life вийде в березні цього року. Гра призначена лише для шоломів віртуальної реальності, таких як Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift, а також для шоломів на Windows Mixed Reality. Головною особливістю гри стане нова система управління — рукавички Gravity Gloves. Вони дозволять геймерам по-новому взаємодіяти з ігровим оточенням — підбирати зброю на відстані, і вирішувати головоломки.