Китайська влада ополчилась на гру Plague Inc / store.steampowered.com

Apple видалила з китайської версії свого магазину додатків AppStore гру Plague Inc., в якій гравці мають знищувати людство, створюючи і розвиваючи смертельні інфекційні хвороби.

Читайте такожКНДР запустила кампанію боротьби з COVID-19 гострою квашеною капустою

Як повідомляє PocketGamer, Apple повідомила про це творців Plague Inc. – студію Ndemic Creations. Контент гри був визнаний китайськими відомствами з кібербезпеки «незаконним».

Відео дня

У Ndemic при цьому не знають, чи пов'язано видалення гри з епідемією коронавірусу COVID-19. Водночас у студії підкреслили, що освітню цінність Plague Inc неодноразово визнавали профільні організації, такі як Центр з контролю і профілактики захворювань США.

У студії заявили, що хочуть знайти спосіб повернути Plague Inc китайським гравцям. Компанія шукає можливість вийти на контакт з профільними китайськими відомствами і дізнатися конкретну причину видалення.

Читайте такожУряд Китаю створив гру про коронавірус

Наприкінці січня повідомлялося, що Plague Inc. оновила свій рекорд за одночасною кількістю гравців в Steam. За три дні показники відвідуваності гри збільшилися в чотири рази. Інтерес до гри очевидно виріс на тлі спалаху в Китаї епідемії нового коронавірусу.

Тоді ж розробники зі студії Ndemic Creations виступили з заявою, в якій закликали користувачів пам'ятати про те, що Plague Inc. - всього лише гра, і що черпати свої знання про коронавірус слід з офіційних джерел інформації.

Підписуйтесь на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.