Кадр з гри Plague Inc. / wanyx.com

Plague Inc. – гра про створення хвороб і поширення їх по всьому світу оновила свій рекорд з одночасної кількістю гравців в Steam. За останні три дні показники відвідуваності гри збільшилися в чотири рази.

За даними порталу SteamCharts, за три останні доби у грі одночасно перебувало 17 889 осіб. Хоча ще минулого тижня цей показник становив 4,4 тисячі осіб. Тоді ж розробники зі студії Ndemic Creations виступили з заявою, де закликали користувачів пам'ятати про те, що Plague Inc. лише гра, і що черпати свої знання про коронавірус слід з офіційних джерел інформації.

Читайте такожТ-вірус, гриби-паразити, «іспанка» та інші смертельні епідемії в іграх

Відео дня

«Ми створили гру для того, щоб вона була більш реалістичною та інформативною, а не для того, щоб робити сенсації з реальних проблем. Це визнав, як Центр з контролю захворювань США, так і інші медичні організації світу. Але ми просимо вас пам'ятати, що Plague Inc. — це гра, а не наукова модель. Недавній спалах коронавіруса — це реальна ситуація, яка вже торкнулася великої кількості людей. Так що ми рекомендуємо гравцям отримувати необхідну інформацію безпосередньо від місцевих і світових організацій охорони здоров'я», - зазначили в прес-релізі розробники.

До речі, зараз в Steam на Plague Inc. діє знижка 60% — гру можна придбати за 91 грн.

Нагадаємо, минулого тижня Plague Inc. зайняла перше місце в рейтингу найпопулярніших платних додатків для iOS в Китаї. А прибуток від неї збільшився на 275%. Сама гра, створена британською компанією Ndemic Creations вийшла на iOS та Android у 2012 році, пізніше її портували на ПК, PS4, Xbox One і Nintendo Switch.