Кадр з гри Dreams / скріншот

Кілька осіб змогли отримати роботу в ігровій індустрії завдяки своїм проектам в Dreams.

Читайте такожРецензія на Dreams. Гра, яка зробить вас розробником

Про це в інтерв'ю порталу VGC розповів ком'юніті-менеджер студії Media Molecule – Том Дент. Так автори Dreams наприкінці 2019 року запросили на роботу до себе в студію гравця Джеймі Бріза. Джеймі створив в Dreams аркадний платформер Llama Quest. Розробники оцінили проект гравця, і тепер він займається в Media Molecule соціальними мережами, трансляціями і спілкуванням зі спільнотою.

Геймплей Llama Quest

Також розробники вирішили проводити спеціальний конкурс IMPY Awards, де вибирали і нагороджували кращі проекти, створені в Dreams. За словами Тома Дента, завдяки IMPY Awards інший користувач вирішив почати займатися розробкою ігор.

Також ком'юніті-менеджер розповів, що іще кілька гравців успішно проявили свій талант в Dreams, після чого їх покликали працювати в Sumo Digital. Ця студія створила Little Big Planet 3 — третю частину попередньої ігровий франшизи від Media Molecule.

Ще один гравець в Dreams, автор космічної аркади Blade Gunner отримав запрошення на роботу в одну з європейських ігрових студій.

Геймплей Blade Gunner

«Я чув про те, що хтось із нашої спільноти отримав роботу в ігровій компанії як консультант по геймплею і логіці. Ми вже бачимо, як наша гра починає приносити людям реальну користь», - резюмував Тому Дент.

Що таке Dreams

Dreams – це гра для PS4, яка дозволяє користувачам створювати власні ігри. Dreams схожа на суміш соціальної мережі та майданчика YouTube, де гравці можуть познайомитися з проектами інших користувачів, поставити лайк і підписатися, а також створити й опублікувати власну гру.

Головною особливістю Dreams є внутрішньоігровий редактор, який дозволяє створювати ігри абсолютно різних жанрів – від платформерів і гонок до космічних симуляторів і шутерів від першої особи.

Гравці можуть створювати в Dreams локації, предмети, персонажів, яких можна анімувати і озвучити. Крім того, тут можна зняти кат-сцени, виставити світло, візуальні ефекти та написати музику.

Розробники не тільки дали підказки, але і записали багато уроків, які допомагають освоїти окремі елементи створення ігор.

Dreams вийшла 14 лютого 2020 року ексклюзивно для PS4. На агрегаторі рецензій Metacritic у гри 89 балів зі 100 можливих від критиків, а також 9 з 10 – від гравців.

До речі в трейлері гри можна побачити той самий платформер Llama Quest, автора якого покликали працювати в студію Media Molecule.

Трейлер Dreams

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.