Кадр з гри Dreams / store.playstation.com

Сьогодні відбувся реліз гри Dreams – ексклюзиву для PS4, який знаходився в розробці майже 8 років.

На агрегаторі рецензій Metacritic у гри 92 бали зі 100 можливих від критиків, а також 9,4  - від гравців. УНІАН зібрав відгуки про Dreams:

«В цілому, Dreams - це унікальна і вражаюча гра, яка пропонує гравцям безліч способів для створення всього, що вони хочуть, з відмінним почуттям спільності», - зазначає портал God is a Geek.

«Ця гра дійсно шедевр, зроблений людьми, які вклали свої серця і душі в цю роботу. Кількість інструментів, доступних тут, вражає. І ви можете створити все, що тільки можете собі уявити, якщо ви до цього додасте свій розум. Існує коротка, але прекрасно розроблена сюжетна кампанія, яка дає вам уявлення про те, що можна зробити в грі, і цілий ряд веселих та інтерактивних уроків, які допоможуть вам розпочати роботу. Ви також можете проглянути і зіграти у всі проекти, створені іншими гравцями (і тут вже є кілька неймовірних речей). Якщо у вас є терпіння вчитися під час гри і отримувати задоволення від постановки власних задач дизайну і отримувати задоволення від їх рішення, вам це сподобається», - пише користувач під ніком Tristan1701

«Dreams - це платформа, яка забезпечує повне і майже безмежне творче самовираження, і вона вже заповнена іграми, музикою і артами, які більш ніж виправдовують ціну», - пише портал Attack of the Fanboy.

«Це прозвучить як кліше, але насправді Dreams - це та гра, в яку потрібно зіграти, щоб повністю зрозуміти, що це таке. Це не схоже ні на що інше: амбітний проект, який був майстерно втілений в життя студією Media Molecule. Це зухвалий експеримент в ігровому дизайні, який дає вам нескінченні способи приємно провести час», - пише видання IGN.

«Dreams нескінченна! Ви ніколи не бачили нічого подібного, і якщо ви думаєте, що можете пройти мимо, ви, дідько, неправі!», - пише гравець під ніком personaman.

«Важко знайти щось негативне в Dreams. Це потужний і чудовий набір інструментів для створення відеоігор. А якщо розробка вам не до душі, то всесвіт Dreams пропонує нескінченну подачу ігрового контенту від інших гравців і супер-веселу сюжетну кампанію», - зазначає PlayStation Universe.

Трейлер Dreams

Що таке Dreams

Dreams – це гра-пісочниця від студії, яка створила Tearaway та LittleBigPlanet. У грі є невелика сюжетна кампанія під назвою Art's Dream. У ній гравці зможуть подорожувати по снах і спогадах джазового музиканта Арта. Проте головною особливістю Dreams є внутрішньоігровий редактор, завдяки якому користувачі самі зможуть створювати не просто рівні, а цілі ігри абсолютно різних жанрів – від мультяшних платформерів до гонок і шутерів від першої особи з реалістичною графікою. Створювати і редагувати рівні, моделі персонажів і багато іншого гравці зможуть за допомогою геймпада DualShock 4 або контролера PS Move. Крім того, гравці зможуть ділитися своїми рівнями в мережі. А також в грі буде мультиплеер, який дозволить спільно створювати світи і керувати ними.

По суті Dreams це ігровий движок, на якому користувачі зможуть самостійно створювати ігри. Розробники почали працювати над Dreams ще вісім років тому, а навесні 2019 року гра вийшла в ранній доступ. За цей час гравці встигли оцінити можливості гри. Ось деякі приклади того, що можна робити в грі:

Dreams вже вийшла і в українському PS Store її можна придбати за 1049 грн.