Кадр з гри Dreams / store.playstation.com

З конструктора ігор Dreams видалили модель персонажа Mario після скарги Nintendo. Компанія звернулася до розробників у зв'язку з порушенням авторських прав.

Читайте такожРецензія на Dreams. Гра, яка зробить вас розробником

Про це у своєму акаунті в Twitter розповів користувач гри під ніком PieceOfCraft. Він заявив, що створену ним модель персонажа Mario видалили з Dreams після скарги Nintendo. Гравцю про це розповів відділ з правових і діловим питань європейського підрозділу Sony Interactive Entertainment.

Mario, якого створили в Dreams / twitter.com

Це перший випадок, коли в Dreams видалили контент на прохання правовласника. Раніше розробники повідомляли про те, що, якщо створені гри користувачів будуть порушувати авторські права, компанія буде їх прибирати з Dreams.

Що таке Dreams

Dreams – це гра для PS4, яка дозволяє користувачам створювати власні ігри. Dreams схожа на суміш соціальної мережі і майданчика YouTube, де гравці можуть познайомитися з проектами інших користувачів, ставити лайки, підписуватись, а також створювати і опубліковувати власні ігри.

В Dreams є внутрішньоігровий редактор, який дозволяє створювати ігри абсолютно різних жанрів – від платформерів і гонок до космічних симуляторів і шутерів від першої особи.

Трейлер Dreams

З різними іграми, створеними в Dreams можна ознайомитися на спеціальному сайті.