S. T. A. L. K. E. R. 2 вийде на ПК і Xbox Series X / фото facebook.com/officialstalker

Нещодавно студія GSC Game World незвично представила таємну організацію, яка з'явиться в українському шутері S.T.A.L.K.E.R. 2. Мова про науково-дослідний інститут Чорнобильської аномальної зони або НДІЧАЗ.

На своїй сторінці у Твіттері розробники опублікували текст, в якому запевнили, що не мають ніякого відношення до НДІЧАЗ – об'єкту з всесвіту ігор серії S.T.A.L.K.E.R.

"Останнім часом спільнота задає нам багато питань про картки, загублених журналістів і сам інститут. Змушені підкреслити, що не маємо жодного відношення до НДІЧАЗ. Якщо нам стане відомо, що за якимось збігом обставин або злому наміру, хтось із співробітників нашої компанії взяв у цьому участь, ми обіцяємо провести внутрішнє розслідування", – заявили в GSC Game World.

При цьому самі розробники діляться посиланням на офіційний сайт вигаданої організації НДІЧАЗ. Він працює трьома мовами – українською, російською та англійською. На сайті йдеться, що НДІЧАЗ – це "найбільша в Україні та світі організація з вивчення Чорнобильської аномальної зони відчуження, а також прилеглих до неї територій".

Так виглядає сайт НДІЧАЗ / скріншот

У вигаданого науково-дослідного інституту є цілком реальна адреса – селище Іванків, вулиця Київська 25. Цікаво, що він навіть позначений на мапах Google.

Фанати припускають, що науково-дослідницький інститут з'явиться у сиквелі гри, а уся історія з НДІЧАЗ наразі є частиною шифру, за допомогою якого розробники спілкуються зі спільнотою. Один з останніх був пов'язаний з особливими картками, на яких були заховані символи і цифри. Розгадавши його, користувачі отримали кілька номерів телефону для кожної з чотирьох країн: Україна, Великобританія, Росія та США. За цими номерами гравцям відповідав сталкер на прізвисько "Шифр", який просив допомогти в розслідуванні змови і загадував нові загадки, пов'язані з серією S.T.A.L.K.E.R.

Нагадаємо, що згідно з витеклими в Мережу документами Microsoft, шутер S.T.A.L.K.E.R. 2 вийде наприкінці цього року на Xbox Series X/S та ПК. Однак самі розробники поки не підтвердили цю інформацію. Відомо лише, що у день релізу гра буде доступна передплатникам сервісу Game Pass.

Геймплейний тизер S.T.A.L.K.E.R. 2 

Що на цей час точно відомо про S.T.A.L.K.E.R. 2

  • Дія сиквела, як і першої частини розгорнеться в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Головним героєм гри стане сталкер з позивним "Скіф".
  • Завдяки оновленій системі симуляції життя A-Life 2.0, персонажі в S.T.A.L.K.E.R. 2 взаємодіятимуть один з одним і з оточенням без участі гравця.
  • Сюжет шутера обіцяють зробити нелінійним. Своїми рішеннями користувачі зможуть впливати на долю персонажів, локальні події і навіть на весь світ гри.
  • У другу частину повернуться старі локації і будуть додані нові. Також в грі з'являться Нові мутанти, артефакти і аномалії.