Бета-тест кроссплея має початися в Overwatch до 1 липня / фото blizzard.com

Найближчим часом студія Blizzard запустить в шутері Overwatch бета-тестування кроссплея, щоб користувачі ПК, а також консолей PlayStation, Xbox та Nintendo Switch могли грати разом. На честь додавання нової функції всім гравцям подарують по одному золотому лутбоксу.

Як відзначили розробники на сайті гри, для того, щоб користуватися кроссплеєм всі консольні гравці повинні створити обліковий запис в Battle.net і прив'язати її до свого аккаунту в PSN, Nintendo або Xbox. Власникам ПК цього робити не доведеться.

Читайте такожПрощайте, Warcraft та Diablo. Чому студія Blizzard більше не робить якісні ігри

Відео дня

Втім, в змагальному режимі Overwatch кроссплей працювати не буде. Тут власники ПК і консолей продовжать грати окремо.

На консолях розробники дозволять відключати кроссплей, а ось на ПК – ні. При цьому потрапити до "змішаного" матчу на приставках можна буде у тому випадку, якщо геймер почав спільну гру хоча б з одним другом, що використовує ПК.

А ось можливість переносити прогрес з однієї платформи на іншу не додадуть. У студії не приховують, що думали над цим, але поки в пріоритеті реалізація кроссплея.

Бета-тест функції спільної гри повинен початися до кінця поточного сезону в Overwatch, який завершиться 1 липня.

Коротко про Overwatch

  • Overwatch – це багатокористувацький онлайн-шутер від першої особи, де команди 6 на 6 осіб ведуть битви на складно влаштованих аренах. У грі є три класи героїв з унікальними здібностями.
  • Шутер вийшов у 2016-му на ПК і консолях. На церемонії The Game Awards його визнали "Грою року".