Вихідний код Cyberpunk 2077 та інші дані студії витекли в мережу / фото CD Projekt RED

Студія CD Projekt підтвердила, що хакери почали викладати у відкритий доступ не лише вкрадені дані про Cyberpunk 2077 та "Відьмака 3", а також персональну інформацію співробітників компанії.

Про це розробники заявили на своєму офіційному сайті.

"Сьогодні ми дізналися нову інформацію про злом, і тепер у нас є підстави вважати, що внутрішні дані, незаконно отримані під час атаки, в цей час поширюються в Мережі", – розповіли в CD Projekt.

Відео дня

У студії, однак підкреслили, що не можуть підтвердити точний зміст "злитих" даних. Також розробники не можуть сказати точно, чи піддалася поширювана хакерами інформація яким-небудь маніпуляціям або підробці.

Компанія звернулася по допомогу до правоохоронних органів Польщі, зв'язалася з Інтерполом і Європолом.

З моменту злому серверів студії у лютому цього року CD Projekt прийняла низку заходів щодо зміцнення своїх внутрішніх систем захисту. І тепер розробники мають намір боротися зі зломщиками.

"Ми зробимо все, що в наших силах, для захисту конфіденційності наших співробітників, а також інших залучених сторін. Ми сповнені рішучості і готові вжити заходів проти зловмисників, які передають наші дані", – зазначили в компанії.

Про лютневу кібератаку на CD Projekt

  • 9 лютого CD Projekt RED повідомила про те, що її сервера зламала група хакерів. Зловмисники отримали доступ до вихідних кодів Cyberpunk 2077, The Witcher 3: Wild Hunt, "Гвінта" і невипущеної версії третього "Відьмака" для консолей нового покоління. Крім іншого хакери заволоділи адміністративними, бухгалтерськими та іншими даними.
  • Злочинці вимагали викуп, але студія не захотіла вести з ними діалог. Тоді хакери злили в мережу вихідний код "Гвінта" і виставили на продаж вихідний код Cyberpunk 2077. Однак незабаром злочинці заявили, що продали дані за межами аукціону і зупинили торги.
  • На початку червня цього року ці ж хакери знову заявили про свій намір злити в Мережу вкрадені дані компанії.