Detroit: Become Human вийшла в Steam в червні 2020 року / скриншот

Продажі пригодницької гри з елементами інтерактивного кіно, Detroit: Become Human, перевищили 5 мільйонів копій. Це загальний тираж гри студії Quantic Dream на усіх платформах.

Читайте такожВ Steam вийшли одразу три колишніх ексклюзива PlayStation

Як передає портал GamesIndustry, таких продажів гра досягла в липні 2020 року – через місяць після релізу в магазині цифрової дистрибуції Steam. Однак більша частина продажів припала на консоль PlayStation 4, де до 2019 року ігри студії Quantic Dream були ексклюзивами. Як повідомляли раніше розробники, на PS4 гра Detroit: Become Human розійшлася тиражем у 3 мільйони копій.

Водночас в Quantic Dream зазначили, що на ПК гра була тепло прийнята користувачами та стримерами. Особливо гравцям сподобалася спеціальна функція Community Play для майданчика Twitch. З її допомогою користувачі, у яких встановлена ПК-версія Detroit: Become Human, могли під час трансляції голосувати за різні варіанти поведінки стримера в грі.

Розробники поділилися інформацією про те, як гравці користувалися цією функцією в Detroit: Become Human:

  • За допомогою Community Play було проведено понад 500 трансляцій;
  • На трансляціях глядачі віддали понад 1,5 мільйона голосів за різні сюжетні рішення стримерів;

Автори також відзначили, що гру особливо добре прийняли на азіатському ринку.

Трейлер Detroit: Become Human

Про що Detroit: Become Human

Detroit: Become Human – це пригодницька гра з елементами інтерактивного кіно. Сюжет розгортається у 2038 році в Детройті. У світі набирає обертів виробництво андроїдів — роботів, зовні практично не відмітних від людей, які повинні беззаперечно підкорятися своїм господарям. Але в результаті програмного збою деякі з андроїдів стають «девіантами», тобто наділеними власною волею. Такі андроїди починають замислюватися про своє місце у світі людей і представляють велику небезпеку для звичного укладу життя.

Гравцеві належить по черзі керувати трьома героями-андроїдами, кожному з яких присвячена власна сюжетна лінія: служницею Керою, що захищає маленьку дівчинку, поліцейським Коннором, який вистежує несправних андроїдів, а також бунтівником Маркусом, що намагається звільнити роботів з рабства. Нелінійний сюжет гри містить безліч виборів і розвилок. А рішення, які гравець прийме в ході сюжету, відіб'ються на подальшій історії.

Нагадаємо, Detroit: Become Human вийшла на PlayStation 4 в травні 2018 року. Через рік керівник Quantic Dream, Девід Кейдж, заявив, що студія завершує довгі роки близьких стосунків з компанією Sony і буде випускати всі свої ігри ще й на ПК. У грудні 2019 року реліз Detroit: Become Human та інших ігор студії, Heavy Rain та Beyond: Two Souls, відбувся в магазині цифрової дистрибуції Epic Games Store. У червні 2020 року всі три гри вийшли в Steam.