Це вже друга студія, яку Sony купила на цьому тижні / фото playstation.com

Слідом за покупкою фінської студії Housemarque, що створила гру Returnal для PS5, компанія Sony придбала ще одних розробників – Nixxes Software з Нідерландів. Раніше ця студія займалася портуванням на ПК таких ігор, як Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided, Hitman: Absolution, Marvel's Avengers.

Про це на своїй сторінці в Твіттері повідомив президент Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios Герман Хульст.

"Дуже радий бачити в нашій компанії команду з такими глибокими технічними знаннями і величезним досвідом", – заявив Хульст.

Враховуючи, що студія Nixxes Software не працювала з оригінальними IP, швидше за все в складі PlayStation Studios вона займеться портуванням ексклюзивів PS4 та PS5 на ПК.

Раніше на ПК вийшли такі ексклюзиви Sony, як Days Gone та Horizon Zero Dawn. Їх портуванням займалися розробники оригінальних версій ігор – студії Bend та Guerrilla Games відповідно. Ймовірно, в Sony вирішили, що буде простіше придбати окрему студію для портування, щоб не відволікати інші команди від розробки проектів для PS5.

Офіційно Хульст не підтвердив це, повідомивши лише, що Nixxes Software буде допомагатиме внутрішнім студіям Sony "створювати унікальний контент для PlayStation найвищої якості", повідомляє видання Business Wire.

Очікується також, що Sony придбає студію Bluepoint Games, відповідальну за ремастери і ремейки таких ігор, як God of War, Gravity Rush, Uncharted, Shadow of the Colossus і свіже перевидання Demon's Souls. На це натякнув японський блог PlayStation під час анонсу придбання Housemarque, помилково опублікувавши фото з логотипом Bluepoint Games і кадрами з ремейка Demon's Souls.

Фото з блогу PlayStation / скріншот