Fortnite більше неможливо скачати в App Store / фото epicgames.com

За два роки з моменту релізу на смартфонах королівська битва Fortnite заробила понад $1,2 мільярда в App Store та $9,7 мільйона в Google Play. У серпні цього року Apple та Google видалили гру зі своїх магазинів через конфлікт зі студією Epic Games.

Читайте такожЕпічна битва. Навіщо геймерів змушують воювати проти Apple та Google

Згідно зі звітом аналітичної компанії Sensor Tower, за весь час після виходу на мобільні платформи Fortnite скачали з App Store понад 133 мільйонів разів. А в Google Play гру скачали тільки 11 мільйонів разів.

Відео дня

На момент видалення з App Store і Google Play гра Fortnite займала четверте місце по виторгу серед усіх мобільних королівських битв у світі. Лише за 2020 рік, в період з 1 січня по 13 серпня гра заробила $293 мільйони. З них $283 мільйони припали на App Store.

Перше місце серед мобільних королівських битв належить PUBG / фото sensortower.com

Такі низькі показники, як по завантаженню, так і за доходами в Google Play пояснюються тим, що Fortnite з'явився в цьому магазині лише у квітні 2020 року. До цього королівську битву можна було скачати на Android-смартфони прямо з сайту Epic Games.

Конфлікт Epic Games з Apple та Google

  • 13 серпня 2020 року Epic Games додала у Fortnite власну платіжну систему, щоб отримувати весь прибуток від гри і не платити 30% сервісного збору компаніям Apple та Google.
  • Така дія розробників стала прямим порушенням правил App Store та Google Play.
  • Apple та Google в той же день заявили про порушення і видалили Fortnite зі своїх магазинів.
  • У відповідь на ці дії компанія Epic Games подала на Apple та Google до суду, проте фінансової компенсації вимагати не стала.
  • Epic Games вимагає, щоб Apple та Google знизили відсоток сервісного збору для творців додатків.
  • У відповідь на позов Apple пригрозила видалити з App Store все акаунти Epic Games, через що компанія не зможе забезпечувати підтримку свого рушія Unreal Engine на iOS та MacOS. А це своєю чергою вдарить по всім розробникам, які використовують у своїх проектах Unreal Engine.
  • Перше судове слухання у справі Epic Games проти Apple відбулося 24 серпня. Суддя видала тимчасовий наказ, в якому заборонила видаляти акаунти Epic Games з App Store.
  • До закінчення судового процесу Fortnite в App Store не повернуть.
  • Наступне судове слухання призначене на кінець вересня.