Facebook займеться хмарним геймінгом / фото engadget.com

Facebook запустить власний хмарний сервіс для геймінгу. Однак він відрізняється від Google Stadia та Microsoft xCloud в першу чергу тим, що буде безкоштовним.

Читайте такожRed Dead Redemption 2 та GTA V отримали великі знижки на розпродажі в Epic Games Store

На відміну від своїх конкурентів, Facebook зосередиться не на консольних тайтлах, а на мобільних іграх, повідомляє портал TechCrunch.

Відео дня

У Facebook хочуть, щоб користувачі, побачивши вподобану гру, могли натиснути на кнопку та одразу запустити її, без необхідності встановлювати. А пізніше, завантаживши додаток на смартфон, могли б продовжити з того місця, де зупинилися.

Новий сервіс хмарного геймінгу ще не отримав своєї назви. Однак він вже проходить тестування в США на комп'ютерах і в додатку Facebook на Android. На цьому етапі в сервісі доступні п'ять ігор:

  • Asphalt 9: Legends;
  • WWE SuperCard;
  • Mobile Legends: Adventure;
  • PGA TOUR Golf Shootout;
  • Solitaire: Arthur’s Tale;

Над хмарним сервісом працює команда на чолі з Джейсоном Рубіном – засновником студії Naughty Dog і творцем таких серій, як Crash Bandicoot, а також Jak & Daxter.

Єдина складність, з якою зіштовхнулися розробники – неможливість запустити даний сервіс на платформі iOS через поточну політику Apple.

Нагадаємо, в 2019 році Facebook купила компанію PlayGiga, яка займалася хмарним геймінгом. Сума угоди склала $78 мільйонів. Ймовірно, на базі цієї компанії Facebook створила власний сервіс.