Forza Street / gameinformer.com

Спін-офф автосимуляторів від Microsoft – гоночна аркада Forza Street вийшла на Android та iOS. Гру вже можна завантажити безкоштовно в AppStore та Google Play. Всі, хто запустить Forza Street до 5 червня отримають внутрішньоігровий подарунок – авто Ford GT.

Трейлер Forza Street

За задумом розробників, Forza Street призначена для коротких заїздів тривалістю менше ніж хвилину. На ділі ж виявилося, що заїзди відбуваються практично без участі гравця. Все що повинен робити користувач – вчасно натискати і відпускати газ. Звісно, що такий геймплей не сподобався гравцям. В Google Play аркада Forza Street отримала багато негативних відгуків.

«Це що завгодно, але тільки не перегони. Тиснеш одну кнопку, на повороті відпускаєш. Потім знову натискаєш. Іноді тиснеш іншу кнопку для прискорення. Під час натискання кнопки нам показують машини під різними ракурсами. А де самі гонки? Просто ганьба», – пише гравець під ніком Touma Kamujou.

«Що за нудна нісенітниця? Вчасно натискай кнопку газу, і перемагай. Це ганьба, а не гонки», – зазначає Олексій Сергейчев.

«Повне розчарування! Вся суть гри, тиснути на одну кнопку. Графіка жахлива для 2020 року», – говорить Микита Одиянков.

«Керування тут зроблено дуже казуальним. Це все занадто. Тиснути тільки одну кнопку – це вже не гонки, а клікер», – говорить Віктор Дедусенко.

«Стільки чекав гру, а отримав це сміття, в якому немає навіть керування. Ви серйозно? Гоночна гра з величним ім'ям Forza без управління?» – пише Олексій Щербаков.

«Графіка для 2020 року стара. Звуки авто плоскі. Упор зроблений на динаміку від камери, але гра не динамічна. Не відчувається, що машина їде дорогою – вона наче летить. Віддзеркалення на машинах квадратні. Загалом у 2015-2016 році це ще могло спрацювати. Але у 2020 році — це провал», – зазначає Станіслав Савельєв.

Попри розчарування користувачів, в Google Play гра отримала 4 бали з 5. Власники пристроїв Apple виявилися більш вимогливими – вони оцінили гру в AppStore на 3,7 бала з 5.

Нагадаємо, спочатку Forza Street вийшла на ПК у 2019 році.