Соулс-лайк гри: у що пограти, якщо вам подобається Dark Souls / фото GameRant

Коли заходить мова про найкращі відеоігри останнього десятиліття, само собою Dark Souls стане неминучою частиною розмови. Навмисно недружня франшиза, де одна помилка позбавляє користувачів годин прогресу, стала настільки популярною, що встигла породити десятки наслідувачів.

Для тих геймерів, які хочуть відчути ті ж почуття, які вони пережили, вперше граючи в сучасну класику From Software, портал GameRant зібрав топ-28 якісних ігор схожих на Dark Souls, які вони можуть спробувати. Повний список дивіться тут, ми детальніше зупинимося на першій десятці.

  • The Elder Scrolls V: Skyrim. Якщо є щось, чим славиться Dark Souls, то це тим самим почуттям дослідження і першовідкриття – і тайтл Bethesda в цьому плані дуже схожий. І хоч у геймплейному плані він більш казуальний, гра все одно пропонує по-справжньому незабутні зустрічі з ворогами для тих, хто шукає випробування в дусі Souls.
  • Hellpoint. Попри те, що дія гри відбувається в Sci-Fi всесвіті, а не в темному фентезі, вона однаково пропонує захопливу механіку і крутий світ, повний зловісних загроз. Різноманітність зброї та здібностей дає гравцеві стільки свободи, скільки він може забажати; проте складні боси та вороги одночасно перевірятимуть ваше терпіння та доблесть.

  • Dark Devotion. Похмура і красива метроідванія з souls-like елементами. Лор гри пояснюється тільки через описи предметів і книги, знайдені по всьому світу, що надає сеттингу відчуття зловісної містики, дуже схоже на те, як ігри From Software розповідають свої історії.

  • Demon's Souls. Гра, з якої все почалося. Немає кращої гри, якщо ви хочете вирушити в темний фентезійний світ, повний драконів і багато іншого. Структура гри трохи відрізняється від Dark Souls тим, що світ не відкритий і не вільний для дослідження, а організований у покроковому форматі, що полегшує розуміння для першого знайомства з жанром.
  • Death's Gambit. Таємничий світ із крутими босами, битви з якими різноманітні за механіками, і безліччю зброї та здібностей роблять цю гру цікавою для всіх поціновувачів Dark Souls. До того ж є маса прихованих квестів і діалогів персонажів.

  • Dragon's Dogma. Цю гру не можна вважати Souls-like, оскільки вона робить багато речей по-іншому, але ставки настільки ж високі через домінуючого антагоніста-дракона в грі, а глибока і захоплива бойова система змусить попотіти не над одним босом.

  • Salt And Sanctuary. Геймери, які вирішили дати цій грі шанс, отримали, безсумнівно, одне з найунікальніших і найскладніших ігрових вражень у поєднанні із заворожуюче красивим художнім стилем, хоча на перший погляд він здається дещо мінімалістичним.

  • Відьмак 3. Одна з найкращих відеоігор усіх часів. Бої в грі нагадують Dark Souls, хоча в кожній конкретній ситуації є більше можливостей. Основна відмінність між іграми полягає в тому, що проєкт CD Projekt повністю орієнтований на розповідь, а гравцям доведеться приймати безліч важких рішень, щоб вирішити долю різних персонажів.
  • Nioh 2. Перша частина свого часу виявилася дуже цікавим клоном Dark Souls з ухилом у бік слешерів. У сиквелі розробники вирішили повністю зануритися в дух Соулса, представивши одні з найскладніших боїв, які коли-небудь бачила ігрова індустрія.
  • Готична архітектура і вплив Лавкрафта перетворюють гру From Software на заворожуюче гарний кошмар, який захоплює гравців із перших хвилин. Кожне ідеальне ухилення здається величезним досягненням, яке перевершує тільки радість від приголомшення ворога точним "парі".

Вас також можуть зацікавити новини: