Elden Ring частіше за інші сучасні ігри отримала премію "Гра року" / Скриншот

Окрім традиційного Топа найкращих ігор року, є окремий рейтинг найкращих серед них – це ті проєкти, які отримали найбільшу кількість нагород "Гра року" (GOTY) від різних видань. Одержання 100, 200 або навіть 300 нагород на рік – не проблема для найкращих студій-розробників.

Редактори сайту DualShockers скористалися агрегатором GOTYPicks для того, щоб з'ясувати, які проєкти отримували звання "Гра року" найчастіше. Серед них є як культові блокбастери, що вже стали культовими, так і випущені відносно недавно тайтли.

  • Абсолютним лідером у цих перегонах стала Elden Ring, яка завоювала у 2022 році 429 нагород "Гра року". Ця рольова пригода познайомила незліченну кількість гравців по всьому світу з жанром Soulslike, запропонувавши подорож епічного масштабу, яку можна порівняти тільки з чимось настільки легендарним, як "Володар перснів".

  • Для порівняння, Elden Ring обігнала свого найближчого конкурента в особі The Last of Us Part II на понад 100 нагород: нові пригоди Еллі та Джоела були удостоєні звання найкращої гри 326 разів. У Naughty Dog вийшла епічна за своїм розмахом розповідь, де моменти тепла і любові супроводжуються гнітючою атмосферою і жорстокістю.

  • Замикає трійку лідерів Відьмак 3: Дике Полювання, який назвали найкращим 281 раз у 2015 році. Гра поляків стала мрією будь-якого шанувальника рольових ігор і визначила формулу відкритого світу на багато років вперед.

Також до топ-10 відеоігор із найбільшою кількістю нагород за весь час потрапили Baldur's Gate 3 (280), God Of War 2018 (264), The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild (262), The Last Of Us (257), The Elder Scrolls 5: Skyrim (229), Uncharted 4: A Thief's End (190) і Red Dead Redemption 2 (178).

Окремо варто виділити Baldur's Gate 3, що вийшла менше ніж рік тому, але вже вважається однією з найкращих ігор, коли-небудь створених. Безкомпромісний підхід розробників і відсутність мікротранзакцій і внутрішньоігрових покупок призвели до створення справжньої перлини, яка після випуску позбавила дару мови навіть найстійкіших скептиків.

Вас також можуть зацікавити новини: