Реліз нової Mass Effect відбудеться в 2026 або 2027 роках / Скріншот з відео

Розробники нової Mass Effect на честь щорічного дня N7 випустили декілька тизерів наступної частини знаменитої Sci-Fi серії, в яких показали одного з персонажів. Потім був опублікований арт із дівчиною з тизерів. На цьому – все. 

Ніяких нових подробиць про гру, яку анонсували ще у 2020 році, у BioWare не повідомили, не кажучи вже про приблизні терміни випуску. І схоже, причина в тому, що показувати й розповідати поки особливо й нічого. Надійний інсайдер Том Хендерсона попередив, що чекати релізу наступної Mass Effect доведеться три або навіть чотири роки. 

Він не вказав джерела, але з огляду на послужний список Хендерсона, пограти в нову частину легендарної космоопери ми зможемо не раніше кінця 2026 року, а в гіршому випадку – в 2027 році.

Якщо припустити, що реліз нової частини відбудеться в 2027 році, то перерва між прем'єрою Mass Effect Andromeda і наступною частиною складе майже 10 років. Тоді як вся оригінальна трилогія вийшла з часовим проміжком в 6 років.

Наразі наступна частина Mass Effect знаходиться на стадії попереднього виробництва, а основна частина розробників BioWare сфокусована на Dragon Age 4. З чуток, її реліз запланований на майбутній рік, але можливий перенос на 2025-й.

Тизер нової частини Mass Effect

Про серію Mass Effect

  • Mass Effect – це культова серія рольових ігор від студії BioWare. Дії оригінальної трилогії розгортається в XXII столітті.
  • Головним героєм перших трьох частин франшизи був капітан космічного корабля "Нормандія" Шепард. Історія розповідає про боротьбу з древніми інопланетними машинами, відомими як жниці. Трилогія отримала визнання як і критиків, так і гравців, зібравши безліч нагород.
  • Вже відомо, що наступна глава Mass Effect продовжить події оригінальної трилогії. Однак розробники не розкрили, який з фіналів третьої частини буде вважатися канонічним.

Вас також можуть зацікавити новини: