15 стелс-ігор, у які варто зіграти кожному геймеру / фото DualShockers

Жанр стелс в останні роки випав з уваги ігрової спільности – і абсолютно даремно. Ці ігри нагадують гігантські головоломки, в яких потрібно з'ясувати, як переміщатися або непомітно вбивати ворогів.

Редактори сайту DualShockers зібрали топ-15 найкращих стелс-ігор, у які повинен пограти кожен шанувальник жанру. Деякі з них дають змогу гравцям застосовувати більш практичний підхід, але найчастіше вони покладаються на тихе проходження, "не спалившись".

  • MGS 5: The Phantom Pain має одну з найкращих стелс-механік, яку ви коли-небудь зустрінете в іграх. А унікальне поєднання стелсу, екшену і дослідження відкритого світу дає змогу гравцям вільно переміщатися по ньому і створювати свої власні пригоди.

  • Геймплей Hitman 3 схожий на ігровий процес своїх попередників, але карти здаються більшими та "живішими". Кожна місія дає змогу вам підходити до вирішення завдання з креативом і реалізовувати найсміливіші ідеї з убивства потрібної цілі.

  • Outlast – стелс-гра, несхожа на жодну іншу в цьому списку. Усе через хоррор-складову, яка не дає геймерам жодних способів аби дати відсіч ворогам. Вам постійно потрібно підглядати з-за рогу, замикати і відмикати двері, а також крастися в невеликих просторах.

  • Deus Ex: Human Revolution нагадує величезну шпигунську місію у світі кіберпанк. Основна увага тут приділяється скритності, і це, одна з найскладніших ігор у списку: багато рівнів вимагають від гравців ідеальної поведінки в кожний момент, а помилки будуть суворо каратися швидкою смертю.

  • Splinter Cell: Chaos Theory – мабуть, найкраща гра в серії. 95 балів на Metacritic говорять самі за себе. При цьому, це не гра, яка пропонує ховатися в тіні, але вона змушує вас використовувати скритність, інакше ви ризикуєте провалити місію. Окремо варто виділити ШІ ворогів, який через 20 років все ще вражає.

Також до топу найкращих стелс-ігор потрапили Sly Cooper: Thieves In Time, Dishonored, Batman: Arkham Asylum, Assassin's Creed: Brotherhood, Alien: Isolation, Thief, Prey і, мабуть, менш відомі широкому загалу Volume, Styx: Shards Of Darkness і Mark Of The Ninja.

Олдскульним геймерам точно сподобається Thief. Ця серія є піонером жанру стелс, принісши безліч інноваційних механік, актуальних і донині. До речі, в EGS зараз дарують Thief (2014), перезапуск культового стелс-екшену про середньовічного злодія.

Вас також можуть зацікавити новини: