Відьмак 3, Elden Ring, Death Stranding назвали кращими іграми у відкритому світі / фото From Software

Гра з відкритим світом – це вища форма ігрового ескапізму. Бо коли ви налаштовані на масштабну пригоду, немає нічого кращого, ніж відправитися в подорож по сільській місцевості з пагорбами, величезним міським пейзажем або чужій планеті.

Одне з найпопулярніших і найстаріших видань про відеоігри – журнал PC Gamer – на своєму сайті склав десятку найкращих ігор з відкритим світом, в які обов'язково варто зіграти. Розставляти по місцях тайтли редакція не стала, оскільки кожен заслуговує першого місця.

  • Відкриває топ хардкорна екшен-адвенчура Elden Ring від FromSoftware, авторів Dark Souls, Bloodborne і Demon's Souls. Але на відміну від більшості Soulslike-ігор, в ній є відкритий світ, "повний викликів і перешкод, подолавши які, ви відчуєте себе справжнім героєм".

  • Також в рейтингу опинилася Assassin's Creed Valhalla з гігантськими просторами для дослідження. Нині стало модно критикувати Ubisoft за часом шаблонний підхід, який вона застосовує до "Асасинів" та інших топовим тайтлів, але у випадку з Valhalla їх старання заслуговують на увагу.

  • Любителям свободи дій також буде цікава Death Stranding від Хідео Кодзіми. Одна з головних особливостей оточення в грі полягає в тому, що воно не допомагає користувачеві, а, навпаки, постійно становить небезпеку. 

Також в топ PC Gamer потрапили Red Dead Redemption 2, Tchia, The Elder Scrolls 5: Skyrim, Dying Light 2, Forza Horizon 5, GTA 5, і, звичайно ж, The Witcher 3.

Що стосується Tchia, то ця барвиста інді-гра, можливо, не така масштабна як інші ігри в цьому списку, але вона сповнена чарівності та креативності. Під час дослідження ви можете робити все: від гри на укулеле до вирізання тотемів та фотографування. 

Раніше журналісти іншого видання, DualShockers, зібрали десятку найкращих ігор, схожих на Dark Souls. У творінь FromSoftware за останнє покоління з'явилося багато чудових послідовників.

А Мarvel's Spider-Man 2, головний ексклюзив PlayStation в 2023 році, назвали не тільки однією з найкращих ігор року, але й однією з найкращих ігор про супергероїв загалом.

Вас також можуть зацікавити новини: