PlayStation 5 надійде у продаж наприкінці 2020 року / скріншот

На консолі PlayStation 5 можна буде запускати ігри з диску, з цифрового магазина, а також через стрімінговий сервіс PS Now.

Читайте такожУНІАН дарує лімітовану ігрову консоль PlayStation 4 Pro своєму читачеві

Про це голова Sony Interactive Enterteinment Джим Райан повідомив у звіті для інвесторів.

PlayStation Now – це стриминговый сервіс, який дозволяє грати в ігри PlayStation на ПК, смартфонах і телевізорах. Наразі PS Now працює лише в 19 країнах. В Україні він не представлений. Судячи зі звіту голови Sony Interactive Enterteinment, стрімінговий сервіс стане одним з трьох способів запуску ігор.

Три способи запускати ігри на консолі нового покоління / sony.net

Ймовірно, це допоможе розширити зворотну сумісність PS5 з попередніми консолями компанії. Але точну інформацію про це компанія не надала.

Раніше в Sony підтвердили, що PlayStation 5 зможе запускати диски від PS4, як нові, так і придбані з рук.

Нагадаємо, PlayStation 5 була офіційно представлена 11 червня. Нова консоль виконана у двох кольорах – чорному і білому. За розмірами вона буде більшою, ніж попередні консолі Sony. Крім стандартної PS5 компанія також показала версію Digital Edition – в ній буде відсутній Blu-ray.

Трейлер PlayStation 5

PlayStation 5 надійде у продаж наприкінці цього року. Компанія Sony ще не оприлюднила офіційну ціну консолі. Однак аналітики Bloomberg вважають, що через високий попит на комплектуючі, стартова вартість PS5 складе від $499 до $549. Це дорожче, ніж стартова ціна PS4, яка продавалася за $399.