В офісі Wargaming в Мінську працює 2,2 тисячі осіб / фото wargaming.net

У зв'язку протестами, що охопили Білорусь, в Telegram-каналах з'явилася інформація про те, що автори онлайн-ігри World of Tanks евакуюють співробітників з мінського офісу. Однак компанія Wargaming спростувала ці чутки.

Як розповіли представники Wargaming УНІАН, в мінському офісі 2,2 тисячі співробітників. Однак вони працюють у віддаленому режимі. Евакуації немає.

"Наразі інтернет відновлено, а ось перші пару днів колеги були загалом на телефонах", – говорить PR-менеджер Wargaming, Андрій Петруня.

Відео дня

Днями співробітники компанії спільно з іншими працівниками IT-індустрії Білорусі підписали відкритого листа із закликом зупинити насильство:

"Виборцями і спостерігачами зафіксовані численні порушення, які вказують на фальсифікацію результатів виборів. Ми припускаємо, що вибори президента Республіки Білорусь були сфальсифіковані. Затримано і засуджено тисячі людей. Мирні акції протесту розганяють з неадекватним застосуванням сили.

Ми не експерти в політиці, але ми експерти в технологічному бізнесі. У країні формуються умови, в яких технологічний бізнес не зможе функціонувати. Стартапи не народжуються в атмосфері страху і насильства. Стартапи народжуються в атмосфері свободи і відкритості ", – йдеться у відкритому листі, який підписали, в тому числі і розробники World of Tanks.

Протести в Білорусі: що відомо

  • Минулої неділі, 9 серпня, в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • За попередніми результатами ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за його головну опонентку Світлану Тихановську – 9,9%. Решта кандидатів набрали менше ніж 2% – Анна Канопацкая (1,68%), Сергій Черечень (1,13%), Андрій Дмитрієв (1,04%).
  • Тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками.
  • У МВС Білорусі заявили про затримання близько 3 тисяч учасників акцій в ніч на 10 серпня, понад 2000 осіб в ніч на 11 серпня і понад 1000 – в третю ніч акцій в різних містах країни.