У Мінську тривають протести / REUTERS

МВС Білорусі заявили про затримання водія, який збив співробітника ДАІ в Мінську.

У відомстві країни спростували інформацію місцевих ЗМІ про те, що в нього стріляли.

"Сьогодні, 12 серпня, близько 20.00 на перетині вул. Мельникайте і проспекту Переможців в Мінську 45-річний чоловік за кермом "Шкоди" наїхав на співробітника ДАІ. Водій спробував втекти з місця події, але незабаром був затриманий", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також у зверненні заявили, що для затримання машини співробітники Державтоінспекції використали табельну зброю. Співробітника міліції доставили до медзакладу.

Читайте такожНа протестах в Беларусі помер хлопець: его запхали в автозак, а потім відправили у псіхлікарню

Як повідомили в МВС країни, цього ж вечора, близько 20:30 на вул. Фрунзе в Барановичах збили ще одного співробітника міліції.

"Винуватець події, водій автомобіля Great Wall Hover, намагався сховатися. Співробітники ДАІ почали переслідування на службовому автомобілі. На неодноразові вимоги про зупинку чоловік не реагував. Правоохоронці використовували зброю, простріливши колесо", - сказали в прес-службі.

Як наслідок, водій кинув машину і втік. Зараз його розшукують. Співробітника міліції госпіталізували.

Водій автомобіля Great Wall Hover - зник / Фото TUT.BY

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • Кандидат в президенти Тихановська заявила про те, що вважає себе переможцем минулих виборів, і закликала свого суперника, чинного президента Олександра Лукашенка, до переговорів. Надалі Тихановська відмовилася від участі в акціях протесту. За словами її прес-секретаря, політик не хотіла б опинитися поруч зі своїм чоловіком, Сергієм Тихановським, у СІЗО. Згодом стало відомо, що вона виїхала до Литви. 
  • Увечері 11 серпня в Мінську та інших містах Білорусі знову почали збиратися учасники протесту. ОМОН майже відразу почав їх затримувати. Вночі сталися нові сутички протнстувальників з силовиками - люди намагались встановити барикади та кидали в ОМОНівців петарди. Співробітники ОМОНу, використовували гумові кулі та світошумові гранати.
  • На денні протести в Мінську 12 серпня вийшли родичі затриманих, підприємці і сотні жінок в білому. Увечері почалися нові масові затримання.