Кадр з гри The Medium / скріншот

Польська студія Bloober Team, яка створила хоррори The Medium та Observer, оголосила про свою стратегічну співпрацю з японським видавництвом Konami. В активі компанії права на такі знамениті ігрові серії, як Castlevania, Metal Gear та Silent Hill.

Про це розробники повідомили на своєму сайті.

"Той факт, що така відома компанія, як Konami, вирішила співпрацювати з Bloober Team, означає, що ми стали рівноправним партнером для провідних гравців на цьому ринку", – заявив президент Bloober Team Петро Баб'єно.

У Konami підкреслили, що будуть використовувати сильні сторони обох компаній для створення високоякісного контенту. Однак, про які ігри йдеться, не повідомили. Чи будуть це наступні частини відомих франшиз або абсолютно нові IP – невідомо.

Напочатку цього року в Мережі вже з'являлися чутки, що нову Silent Hill робить саме Bloober Team. Тоді голова студії в інтерв'ю GamesIndustry говорив, що компанія працює над серією хоррорів від одного відомого видавництва. У подробиці розробник не вдавався, але тепер зрозуміло, що Bloober Team, у якої є досвід в створенні хоррорів, співпрацює з Konami. Про роботу польської студії над Silent Hill натякнув також портал Video Games Chronicle. За даними видання, в розробці знаходяться дві версії Silent Hill – одна від Bloober Team, а інша від неназваної японської студії.

Нагадаємо, що минулого тижня шанувальники Silent Hill були впевнені, що нову частину їх улюбленої серії створює загадкова студія Blue Box. Згідно з фанатською теорією, ця компанія є прикриттям для знаменитого японського геймдизайнера Хідео Коджіми, який був причетний до скасованого проекту Silent Hills, але не випустив його, оскільки в 2015 році зі скандалом пішов з Konami. Детальніше про цю теорію можна прочитати у нашому матеріалі.