Контролери для VR-шоломів другого покоління на PlayStation 5 / фото blog.playstation.com

Sony представила нові контролери для шоломів віртуальної реальності другого покоління на PlayStation 5. Вони прийдуть на заміну застарілим геймпадам PS Move.

Про це старший віце-президент компанії Хідеакі Нішіно заявив у блозі PlayStation.

"Команди дизайнерів, інженерів і розробників SIE об'єднали зусилля, щоб з нуля створити новий контролер для віртуальної реальності. Це гігантський стрибок у розвитку ігор для віртуальної реальності. Цей контролер – наша гордість, але важливо те, як розробники ігор скористаються його можливостями при створенні ігор для віртуальної реальності наступного покоління", – заявив Хідеакі Нішино.

На відміну від самої PS5 контролери виконані у чорному кольорі / фото blog.playstation.com

Новий контролер схожий на сферу. За словами розробників, його зручно тримати, і він дає велику свободу дій. Його тестували на людях з різними розмірами рук.

Про функціональність:

  • Як і DualSense, нові контролери для PlayStation VR обладнані адаптивними тригерами з опором. Це означає, що кнопки L2 та R2 будуть не просто реагувати на натискання, а ще й передавати відчуття від ігрового процесу: наприклад опір при натягу тятиви лука або ефект від заклинювання зброї в шутерах.
  • Покращена тактильна віддача з більш детальною вібрацією.
  • Система визначення торкань, яка дозволить виконувати більш природні рухи руками у грі.
  • Відстеження – внизу контролера є пристрій, який передає сигнал на нову VR-гарнітуру.
  • Обидва контролери оснащені аналоговими стіками та кнопками дії. На лівому геймпаді є клавіша Create для створення скріншотів і запису роликів, а на правому – кнопка Options. Також у контролерів є кнопка захоплення, з допомогу якої зручно брати предмети в грі.

У Sony стверджують, що прототипи цих контролерів найближчим часом будуть відправлені розробникам ігор.

Вид контролера збоку / фото blog.playstation.com

Раніше компанія анонсувала сам шолом PlayStation VR другого покоління, проте не представила його дизайн. У Sony підкреслили, що очікувати реліз PS VR 2 у цьому році не варто.