Xbox Series X надійде у продаж 10 листопада / фото geenius.ee

Багато західних видань отримали для тестів консолі нового покоління від Microsoft. Деякі журналісти, випробувавши Xbox Series X, зазначили, що пристрій може сильно нагріватися при роботі.

Журналіст Кен Богард з Jeux Video оцінив меню консолі та протестував Xbox Series X в іграх за зворотною сумісністю. Він похвалив пристрій за безшумну роботу, проте здивувався, що при цьому консоль виділяє дуже багато тепла, пише портал Video Games Chronicle.

"Series X гаряча. Реально гаряча. Не шумить, але дуже гаряча! Консоль як божевільна випромінює тепло. Вона майже як камін. З її допомогою можна опалювати квартиру", – написав Богард.

Водночас ведучий Giant Bomb, Джефф Баккалар, зазначив, що у нього Xbox Series X грілася навіть в режимі очікування. Під час ефіру він діставав з консолі накопичувач SSD і обпік руку.

"Ось що божевільно... вона ніби трохи підсмажена", – заявив Джефф Баккалар.

Проте журналіст підкреслив, що у нього був тестовий зразок. У фінальній версії Xbox Series X може не бути проблем з перегрівом.

Нагадаємо, у своїй рекламній кампанії Microsoft неодноразово підкреслювала, що Xbox Series X працює тихо завдяки одному великому вентилятору, встановленому в консолі.

"Ми спроектували нашу консоль відповідно до функціонального дизайну, щоб можна було втягувати багато повітря великим вентилятором. Завдяки своєму розміру він обертається повільно і це не створює гучних звуків при роботі пристрою", – говорив голова Xbox, Філ Спенсер, під час ток-шоу Animal Talking.

Xbox Series X надійде у продаж 10 листопада за ціною в $499.