Є дві фази купання: до загоєння пупкової ранки і після загоєння пупкової ранки. ⠀ Загальні ванни, тобто з зануренням дитини, бажані після загоєння пупка. Це принципово. До загоєння пупка досить змочити теплою водою ганчірочку, марлечку, мочалочку і протерти дитини. Дитина не брудниться розумієте? Ну реально не брудниться. Якщо він забруднив якесь певне місце, то це місце можна помити, але він в купаннях не потребує. ⠀ Ще раз фіксую увагу, що ванни до того моменту, як дитина почне повзати, потрібні не для того, щоб дитина був чистий. Ванни – це прекрасний спосіб загартовування, стимуляції енерговитрат, забезпечення спокійного нічного сну. Тому купання потрібно саме для цього, а не для того, щоб намилити дитини, змити з нього жировий шар, щоб шкіра стала чутлива до ушкоджувальних чинників. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #шдк #школадокторакомаровского #купаниеребенка

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Лікар Євген Комаровський поділився важливими рекомендаціями щодо купання новонародженої дитини.

Відео дня

За його словами, існує дві фази купання новонародженого - до загоєння пупкової ранки і після.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів про небезпеку спреїв для носа (відео)

"Загальні ванни, тобто із зануренням дитини, бажані після загоєння пупка. Це принципово. До загоєння пупка достатньо змочити теплою водою ганчірочку, марлечку, мочалочку і протерти дитину. Дитина не брудниться, розумієте?.. Якщо вона забруднила якесь певне місце, то це місце можна помити, але вона купання не потребує", - написав лікар на своїй сторінці в Instagram.

Також Комаровський зазначив, що ванни - прекрасний спосіб загартовування, стимуляції енерговитрат, забезпечення спокійного нічного сну.

Раніше лікар Євген Комаровський розповів, як правильно прати дитячі речі.