Ілюстрація / REUTERS

На сьогодні вакцини проти нового коронавірусу немає.

Про це на брифінгу заявив член експертної групи оперативного штабу Міністерства охорони здоров'я Сергій Дубров.

Читайте такожДоктор Комаровський зруйнував міфи про смертельний коронавірус (відео)

Він зазначив, що різного роду повідомлення в Інтернеті про продаж такої вакцини базуються на бажанні недоброчесних людей збагатитися.

«Вакцини проти нового коронавірусу не існує і немає. Це дійсно люди, які хочуть збагатитися на паніці, яка, можливо, має місце», - сказав експерт.

Як повідомляв УНІАН, станом на 28 січня у Китаї підтверджено 4 тис. 535 випадків виявлення коронавірусу. 106 людей померли, 60 осіб вдалося вилікувати.

Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавирусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Читайте такожВ Україні не зафіксовано жодного випадку нового коронавірусу

Випадки захворювання вже зафіксовано в багатьох країнах світу.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри на коронавірус, два з яких не підтвердились.

26 січня під час доповіді президенту представники МОЗ заявили, що українські лікарі знають про методи лікування хвороби, що викликано новим коронавірусом та готові до вжиття необхідних заходів у разі його виявлення.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в Україні поки що немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавірусу в Китаї.