Скоро через коронавірус у великих містах України може розпочатися колапс медсистеми, вважає лікар / фото УНІАН

В Україні через великий наплив пацієнтів, інфікованих коронавірусом COVID-19, медичний колапс загрожує великим містам, зокрема, Одесі та Харкову.

Медичний колапс скоро розпочнеться точково, спрогнозував головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький в коментарі ТСН.ua.

За його словами, точковий колапс медсистеми можливий через те, що у лікарнях бракуватиме місць, ліків, медиків та кисню.

Відео дня

"Я думаю, що він (медичний колапс – Ред.) точково скоро почнеться. Може бути серйозна проблема, як ми бачимо і в Одесі, і в Харкові, тобто у великих містах…", – сказав медик.

Читайте такожВ Україні спрогнозували, коли очікувати пік пандемії COVID-19Лікар вважає, що в Україні кількість госпіталізованих може сягнути позначок і 6, і 8 тисяч на добу.

Медик підкреслив, що до напливу такої великої кількості хворих в українських містах не готові.

Нагадаємо, 23 жовтня в Україні була госпіталізована рекордна кількість осіб з COVID-19 – 5 924. Вже 26 числа було встановлено новий рекорд з госпіталізацій – в лікарні потрапили 5 925 хворих.

Раніше стало відомо, що в нашій державі 27 жовтня коронавірус діагностували у 26 071 особи – це найвищий показник за весь час пандемії, яка розпочалася у березні 2020 року. 

Станом на 28 жовтня COVID-19 в Україні діагностовано у 2 851 804 осіб, одужали 2 411 711 інфікованих, а померли 66 204 захворілих.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.