Препарати для полегшення головного болю і мігрені

Головний біль і мігрень —  це недуги, від яких страждають багато людей будь-якого віку і які можуть серйозно погіршити настрій і концентрацію. Їх можна тимчасово полегшити, приймаючи таблетки від головного болю, такі як парацетамол, аспірин, ібупрофен, та багато інших.

  • Причини головного болю

Головні болі можуть бути викликані багатьма факторами. Це часто викликано змінами погоди та атмосферного тиску, які відчувають люди, чутливі до змін аури, тобто метеопати. Причини цієї недуги також можуть лежати всередині тіла і включають:

  1. артеріальна гіпертензія,
  2. дефекти зору,
  3. надмірне напруження м'язів голови і шийного відділу хребта,
  4. неврологічні проблеми,
  5. синусит,
  6. отруєння токсинами.

Мігрень —  це повторювані тривалі головні болі, які можуть тривати від декількох годин до декількох днів. Вони можуть бути інтенсивними та пульсуючими, посилюватися під впливом емоцій і відчуттів, а також при фізичних навантаженнях. Мігрень буває як у жінок, так і у чоловіків. Вони можуть супроводжуватися нудотою і блювотою.

Відео дня
Препарати для полегшення головного болю і мігрені
  • Мігрень —  причини

Як і звичайні недуги, головні болі мігрені можуть мати безліч різних причин. Найчастіше вони виникають в результаті стресу або розслаблення після тривалого відпочинку, втоми, гормональних змін (це, наприклад, мігрень при вагітності), обмеження їжі або порушення ритму сну. Мігрень також може бути викликана змінами погоди, вживанням алкоголю і сильними подразниками, такими як запахи, світло або шум.

  • Як лікувати та полегшити мігрень та головний біль?

Безрецептурні болезаспокійливі допомагають полегшити симптоми головного болю і мігрені. Заспокійливі випускаються у формі таблеток (включаючи версії, вкриті оболонкою, які легше ковтати) і капсул. Шипучі таблетки для розчинення у воді і пиття також є зручним способом прийому цих препаратів. Ректальні свічки —  ще один варіант безрецептурних ліків проти головного болю.

У ліках проти головного болю і мігрені є активні речовини, які борються з недугами і знімають запалення. Пацієнти більш-менш чутливі до окремих компонентів, тому ефективність препаратів залежить від кожної людини індивідуально.

Препарати для полегшення головного болю і мігрені

Ібупрофен —  має знеболюючу, жарознижуючу і протизапальну дію. Його не можна приймати при виразці шлунка і нирковій, серцевій і печінкової недостатності.

Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) —  має знеболюючу, жарознижуючу і протизапальну дію. Може викликати алергічні реакції у людей, які страждають алергією.

Парацетамол —  інгредієнт, що має знеболюючу і жарознижувальну дію, але не володіє протизапальною дією. Дбайливо впливає на шлунок. Його не можна приймати при нирковій та печінковій недостатності, а також у разі алкоголізму.

Серед пацієнтів можуть виникати алергічні реакції або реакції гіперчутливості на окремі компоненти знеболюючих. Тому перед застосуванням уважно прочитайте листівку —  зверніть увагу на вміст діючої речовини та рекомендації виробника. Деякі заходи призначені для боротьби з недугами легкого та середнього ступеня тяжкості, а інші допомагають при гострого болю.

Існують також охолоджуючі пластирі, які завдяки вмісту ментолу можуть безпосередньо охолодити уражену ділянку. Завдяки тому, що вони обходять травну систему, їх можна вживати вагітним жінкам з головними болями і мігренню.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Перед застосуванням препарату проконсультуйтесь з лікарем.