У львівському "Охматдиті" рятують 3-місячне немовля \  \ фото: ua.depositphotos.com

У Львівській дитячій клінічній лікарні "Охматдит" у коронавірусному відділенні перебуває 46 дітей. З них 40 мають підтверджений COVID-19, а 6 - ще чекають на результати ПЛР-тесту. 

Про це йдеться у повідомленні лікарні у соцмережі. У лікарні підкреслили, що це новий антирекорд. Там повідомили, що серед пацієнтів є 3-місячне немовля. "Малюк - у реанімації з ковідною пневмонією у вкрай важкому стані. Дитина перебуває на апараті штучної вентиляції легень. Ще одне немовля народжене від хворої на коронавірусну хворобу мами. Його стан – середньої важкості", - йдеться в повідомленні.

Львівські лікарі зазначили, що стільки дітей з коронавірусом у них ще не було.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі почалося сортування хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації - волонтер

Як повідомляв УНІАН, у львівській лікарні швидкої медичної допомоги через ускладнення від COVID-19 померла 40-річна багатодітна мати.

"Стан жінки від самого початку був критично тяжким. Окрім неї, ще троє членів родини, у тому числі брат і сестра, мають позитивний ПЛР-тест. Вона в нас перебувала три доби. За цей час її двічі реанімували. Уся родина – категоричні противники вакцинації, налаштовані агресивно і на контакт ні з ким не йдуть", - повідомила завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні Наталія Матолінець.

Без матері залишилося троє дітей, найменшій з них – лише рік.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

У Львові від коронавірусу рятують 3-місячне немовля: дитина у вкрай важкому стані