supersadovnik

Бурштинова кислота – це безбарвні кристали, добуті з бурштину. Її використовують не тільки як ліки, а й як добриво для садових рослин. У природі бурштинова кислота зустрічається у різній кількості в багатьох рослинах.

Бурштинова кислота для рослин і квітів, а також бурштинова кислота для орхідей, використовується у вигляді спеціалізованих препаратів-біостимуляторів з однойменною назвою. Її можна придбати у формі таблеток, порошку у звичайній аптеці.

Читайте такожПілатес: протипоказання, користь і особливості тренувань

Відео дня

Бурштинова кислота: інструкція

0,2% водного розчину бурштинової кислоти використовуйте для посівного замочування насіння. Особливо це актуально для насіння перележаного, старого і такого, що потребує особливих умов для проростання.

Щоб розвести бурштинову кислоту, розчиніть 2 г чистої речовини у невеликій кількості теплої води, а після води кімнатної температури довести кількість розчину до 1 л. Сухе насіння замочують на 12-14 годин, потім просушують на сухому матеріалі у тіні і висівають у приготовлений субстрат.

Читайте також"Ніяких 10% не існує": у МОЗ назвали показник летальності від коронавірусу в Україні

Бурштинова кислота – її застосування як стимулятора полягає у  пришвидшенні вкорінення. У такому випадку розчин має бути більш концентрованим – 0,5-1%. Живці (частина пагону з 2-3 листками) опускають у розчин розрізом вниз на глибину майже 2 см і витримують у ньому добу. Ніжні живці можна обтягнути ватою на місці зрізу.

Пошкодження рослин унаслідок захворювання або неправильного догляду – все це стрес, боротися з яким нам допоможе бурштинова кислота.

Антистресова обробка у цьому випадку полягає в обприскуванні коренів і листків 0,2% розчином. Важливо, щоб розпилення відбувалося у вигляді маленьких крапель. Періодичність обробки – раз на 2-3 тижні.