Спочатку аналізи та УЗД нічого не показали / фото Перше медичне об'єднання Львова

У Львові медики вилікували 8-річну дівчинку, яка страждала протягом трьох років. Після кожного прийому їжі її мучила блювота. Про це повідомляє пресслужба Першого медичного об'єднання Львова

У жительки Львівщини Василини Приступи проблеми зі шлунком почалися ще у дитячому садку. Дитина скаржилася на біль у животі та на нудоту. Проте коли Василині виповнилося 6 років, то ці симптоми почастішали, тому вона почала взагалі нічого не їсти. 

Мама почала переживати та повела доньку на обстеження, але аналізи та УЗД не вказали на причину такого стану. Вже коли Василина пішла до школи, то батьки побачили, що їхня дитина також відстає від однолітків у фізичному розвитку. Протягом навчання у першому класі дівчинка взагалі не підросла, проте болі в животі та блювота лише ставали сильнішими. 

Відео дня
Дитину постійно турбували болі у животі / фото Перше медичне об'єднання Львова

Одного разу дитину шпиталізували до лікарні зі зневодненням. Лікарі побачили, що у пацієнтки дуже великий шлунок. Він розтягнувся настільки, що опустився аж до тазових кісток Василини.

"Аби знайти причину цієї аномалії та вилікувати дитину, мама повезла Василинку у Львів. На момент звернення до спеціалістів Дитячої Лікарні Святого Миколая Василинка ще більше відстала у розвитку та блювала вже раз на 2-3 дні. Наші медики ретельно обстежили дитину: виконали рентген, фіброгастроскопію та КТ органів черевної порожнини. І нарешті встановили діагноз: хронічна часткова кишкова непрохідність", - йдеться у повідомленні.

Виявилось, що спожита Василиною їжа дуже погано проходила до кишківника, тому затримувалася у шлунку та розтягувала його. Таке порушення сталося через вроджену анатомічну особливість. 

"У Василинки її аорта та брижова артерія - це дві такі судини в животі людини - від народження розташовані так, що, ніби пінцетом, затискають перехід між дванадцятипалою і тонкою кишкою. Таким чином їжа не могла нормально проходити кишківником і все, що вище непрохідності - розтягувалось. А, коли місця в шлунку вже не залишалось, то дитина блювала", - пояснив завідувач хірургічного відділення Лікарні Святого Миколая Денис Коноплицький.

Тому єдиним способом вилікувати дівчинку є хірургічна корекція аномалії. Лікарі вирішили оперувати Василину у найменш травматичний для неї спосіб - лапароскопічно. 

Операція пройшла успішно / фото Перше медичне об'єднання Львова

"Через 5 проколів по 5 міліметрів хірурги відділили дванадцятипалу кишку від навколишніх тканин, повернули її у більш вертикальне положення та опустили нижче судин, що її стискали. Операція тривала близько трьох годин і минула успішно", - додали медики.

Тепер Василина з впевненістю одужує. Вона вже добре їсть та почувається, а також мріє, що зможе нарешті записатися на секцію з легкої атлетики.

Лікування дітей - останні новини

Як писав УНІАН, лікарі врятували дівчинку, яка 6 років не могла їсти, адже в неї був обпечений мийним засобом стравохід. Хірургам вдалося провести рідкісне оперативне втручання і замінити уражений орган дитини фрагментом її власної товстої кишки.

Також дослідження показало, що діти, які споживають цукор з молока та фруктів, менш схильні до ожиріння. Це означає, що краще споживати натуральний цукор, а не їсти такі солодощі, як пончики, торти, тістечка та інші.

Вас також можуть зацікавити новини: